Webshop keurmerk

0 producten 0,00

Aanleverspecificaties

Indien mogelijk zien wij graag uw bestand aangeleverd in PDF. Is dit niet mogelijk dan vragen wij u contact op te nemen met onze klantenservice, via 085 - 2731249. Wij helpen u dan graag verder om andere file extensies om te zetten naar een certified PDF. Wanneer u uw bestand na het doorlopen van het bestelproces heeft uploadt dan voeren wij een gratis bestandscontrole uit.

Hieronder treft u handvatten aan voor het correct aanleveren van uw drukdocument.
Graag willen wij u er op attenderen dat alle bestanden met de tekst in outlines / contouren of met ingesloten teksten moeten worden aangeleverd. PDF-bestanden zijn in onze optiek het prettigst om mee te werken.

Transparanties

Transparanties dienen te worden afgevlakt om problemen tijdens het drukproces en een negatief resultaat te voorkomen. Let op, bestanden aanleveren met transparanties is op eigen risico. Mocht u echter problemen ondervinden, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze klantenservice, via 085 - 2731249.

Lijndiktes

  • Positieve lijnen: (donkere lijnen op lichte ondergronden) moeten een minimale dikte van 0,25 punt (0,09 mm) hebben.
  • Negatieve lijnen: (lichte lijnen op donkere achtergronden) moeten een minimale dikte van 0,5 punt (0,18 mm) hebben.

Tip: bij het schalen van bijv. een grafiek mag een lijndikte niet minder zijn dan de hierboven aangegeven maten.

Aantal DPI

Voor optimaal drukresultaat is het van belang dat uw bestanden een resolutie hebben van 300 dpi. Wellicht is dit niet altijd mogelijk. Wij hanteren een ondergrens van 150 dpi. U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het door u aangeleverde materiaal. Wilt u altijd zekerheid of een optimaal drukresultaat dan kunnen wij een bestandscontrole voor u uitvoeren. Bestanden met 150 dpi of een nog lagere resolutie worden niet gedrukt zonder nadrukkelijke toestemming van de klant.

Afloop

Een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoongesneden drukwerk .

Formaten en snijmarge

Bestanden dient u drukklaar aan te leveren bij Boekenbrochures.nl. Dit betekent dat uw bestanden de juiste formaten dienen te hebben. U dient rekening te houden met de snijmarge/bleeds. Deze zijn 3 mm rondom.

Tip: Werk ruim binnen uw netto formaat met beeld en tekstelementen, zodat deze niet worden afgesneden na druk.
 

Kleur

Boekenbrochures.nl drukt full color digitaal drukwerk (4/0 of 4/4 ). Dit betekent dat uw bestanden in vier inktkleuren worden gedrukt. De vier kleuren van full color drukwerk zijn Cyaan (blauw), Magenta (roze/ rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Door deze in verschillende verhoudingen te mengen kunnen alle kleuren worden gemaakt. Echter dienen deze full color bestanden dan wel opgemaakt te zijn in deze CMYK kleuren.

Grijswaarden

Heeft uw ontwerp veel grijswaarden, neem dan bij twijfel contact op met onze helpdesk. Grijswaarden kunnen namelijk afwijken op het eindproduct.Tip: geef 250% kleurdekking aan de CMYK kleuren.
 

Doorschijnende kleuren

Een percentage van de kleur. Belangrijk is dat deze kleur een minimale doorschijnendheidfactor (opacity) heeft van 10%, dit om de kwaliteit van uw drukwerk optimaal te houden.

Tip: Beoordeel kleuren nooit op uw beeldscherm. Ieder beeldscherm zal kleurinstellingen anders weergeven.

Magazines

Belangrijk bij het aanleveren van magazines:

  • de volgorde van de pagina's;
  • aanleveren als high resolution PDF;
  • losse pagina's in de juiste volgorde zetten;
  • paginanummering;
  • geef paginanummers aan de bestandsnaam mee als alle pagina's apart worden aangeleverd.

Werktekeningen

Voor meer informatie over het aanleveren van drukklare bestanden voor boeken, klik op de werktekeningen: